fakta_header_dk.gif

PRESSEMEDDELELSE
Udsendt den 30. april 2008


 

fakta_bottom.gif
Pressemeddelelse
Indkøring af nyt system er afsluttet

 

Perioden med teknisk indkøring af Danmarks nye flyvekontrolsystem er afsluttet med udgangen af april 2008.

Naviair forventer fra maj 2008 igen normal kapacitet i flyvekontrolsystemet, til afvikling af flytrafikken i dansk luftrum og til og fra danske lufthavne.

Indkøringen af det nye flyvekontrolsystem, som blev sat i drift ved årsskiftet 2007/08, skulle have været afsluttet med udgangen af marts. Imidlertid var der flere fejl og uhensigtsmæssigheder end forventet, der betød behov for rettelser i systemet. Det har medført, at april måned også bød på mindre forsinkelser for flytrafikken.

I de seneste fire måneder har kapaciteten, til afvikling af flytrafikken, været betydeligt mindre end normalt. Naviair beregnede før systemet blev sat i drift, at den gennemsnitlige forsinkelse pr. fly gennem dansk luftrum ville blive fem minutter. Den faktiske gennemsnitlige forsinkelse i årets tre første måneder blev på 4,6 minutter pr. operation.

 

twrsyd2.jpg

Flyvekontrolsystemet er hjertet i overvågningen og styringen af de næsten 2000 fly, som hver dag krydser gennem det danske luftrum – eller som starter eller lander i en dansk lufthavn. Ved hjælp af radarer og avancerede overvågnings- og kommunikationssystemer kan flyvelederne holde styr på og afvikle alle gennemflyvninger, starter og landinger i Danmark.

Det nye flyvekontrolsystem betyder på længere sigt større kapacitet i det danske luftrum. Det er der brug for de kommende år hvor flytrafikken forventes at stige. Den nye tekniske platform til afvikling af flytrafikken betyder, at den høje flyvesikkerhed bevares selv om der vil komme flere fly i luften samtidig.

Naviair arbejder i de kommende år på en videreudvikling af flyvekontrolsystemet i samarbejde med Sverige og Irland, der har samme flyvekontrolsystem. Dermed står Danmark godt rustet til harmoniseringen af det europæiske luftrum og det flyvekontroludstyr, som skal benyttes. Det vil give Naviair store økonomiske og driftsmæssige fordele i de kommende år.

Har du brug for yderligere information, er du velkommen til at kontakte undertegnede.

Helle Kogsbøll
Communications Coordinator
D +45 3247 7912
M +45 2030 7101
hko@naviair.dk


PR & Communications
+45 3247 7905

info@naviair.dk

news_header_dk.gif
30.04.2008
Pressemeddelelse
Indkøring af nyt system er afsluttet
news_sep.gif
04.04.2008
Flyforsinkelserne med nyt system
Statistik januar-marts
news_sep.gif
18.03.2008
Færre forsinkelser
og plan frem mod normal kapacitet
news_sep.gif
03.03.2008
Pressemeddelelse
Status på forsinkelser
news_sep.gif
03.03.2008
Gradvis forøgelse af kapaciteten
news_sep.gif
21.02.2008
Flyvesikkerheden har topprioritet
news_sep.gif
news_bottom.gif