I Danmark er flyvesikringstjenesten Naviair nået til en afgørende milepæl i udviklingen af organisation og teknologi, som gør virksomheden i stand til at tage springet videre fra det ”nationale” til det ”europæiske”.

Ved årsskiftet tager Naviair et helt nyt flyvekontrolsystem i brug. Det nye flyvekontrolsystem er kulminationen på mere end ti års systematisk udvikling af organisation, medarbejdere og teknologi. Det gør først og fremmest Naviair i stand til fortsat at betjene de flyselskaber, som flyver gennem dansk luftrum, med høj kvalitet og stor sikkerhed. Det nye flyvekontrolsystem følger de højeste standarder inden for flyvekontrol, og desuden gør det Naviair i stand til at imødekomme den stærkt stigende efterspørgsel.

 hist-kap0.jpg


Mindst lige så vigtigt er det, at det nye flyvekontrolsystem gør det muligt for Naviair at tage de næste skridt i forhold til at effektivisere flyvekontrollen som et transnationalt, europæisk anliggende.

Det nye flyvekontrolsystem gør, at Naviair er gearet til samarbejdet med andre lufttrafiktjenester i Europa i tråd med ”Single European Sky”, dvs. etableringen af et fælles europæisk luftrum med de økonomiske fordele, det giver for luftfartsbranchen.

> Læs mere om Single European Sky her

Det nye flyvekontrolsystem består af en ny kontrolcentral, indrettet i en ny bygning i Kastrup, nyt tårn i Københavns Lufthavn og nyt flyvekontroludstyr i tårnene i København, Billund og Roskilde Lufthavne.

news_header_dk.gif
30.04.2008
Pressemeddelelse
Indkøring af nyt system er afsluttet
news_sep.gif
04.04.2008
Flyforsinkelserne med nyt system
Statistik januar-marts
news_sep.gif
18.03.2008
Færre forsinkelser
og plan frem mod normal kapacitet
news_sep.gif
03.03.2008
Pressemeddelelse
Status på forsinkelser
news_sep.gif
03.03.2008
Gradvis forøgelse af kapaciteten
news_sep.gif
21.02.2008
Flyvesikkerheden har topprioritet
news_sep.gif
news_bottom.gif